sobota 9. dubna 2011

Diváci nadšeně podlezli laťku humoru s Túlavým divadlom

Koná se konkurz na Romea... FOTO: Robert Waschka
Šílený bugr na hradbách pod štramberskou Trúbou. Bohabojní místní mohou jen doufat, že se neblíží zase nějací nevěřící nájezdníci a nedojde na řezání uší. Zní to jako bolestné kvílení, ale připomíná to ještě něco... Aha, divné, zní to jako výbuchy smíchu! Trúbu dobylo a diváky smíchem dobilo Túlavé divadlo s dnešním prvním představením Rómeo, Júlia a vírus.
Juliina dojka. FOTO: Robert Waschka
Klasika - milenci. FOTO: Robert Waschka
Vtipné úskoky do přítomnosti, minulosti i budoucnosti - jak jsme je na Kopřivě už v podání tohoto souboru a na hamletovské téma viděli. Ale kdo by se bál ohranosti, je přehnaný skeptik. Režisér Jakub Nvota jako vypravěč roztáčí kolo gagů a absurdit. Ansámbl improvizuje, přizpůsobuje vtípky krásnému prostředí amfiteátru obklopeného hradbami a hlavně - hraním se baví a užívá si každou srandu. 
Režisér a vypravěč získává nadhled.
FOTO: Robert Waschka
A to je pro diváky tak neodolatelné koření, že se smějí téměř nepřetržitě. Ani studený vítr a sluníčko zákeřně schovávající se za mraky je neodežene. A bouřlivý potlesk na konci dává tušit, že možná máme nového vítěze divácké ceny...? A to i přesto, že už v půlce Juliina dojka (kojná) podlezla laťku humoru...
A sakra. Tybalt to schytal. FOTO: Robert Waschka
Tradiční balkonová scéna netradičně - s břečťanem.
FOTO: Robert Waschka
Konec dobrý, všichni mrtví. (lwc)

Žádné komentáře:

Okomentovat